См. также Поиск по всем ресурсам ННАУ.

Інтерв'ю з міністром аграрної політики та продовольства України

Сьогодні на сайті Першого національного телеканалу (див. "Посилання") опубліковано інтерв'ю з Миколою Володимировичем Присяжнюком - міністром аграрної політики та продовольства України.

Інтерв'ю з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Володимировичем Присяжнюком, спеціальний випуск програми "Про головне", Перший національний телеканал. Ведучий - Олесь Терещенко

На цій сторінці деякі цитати з інтерв'ю.

"Головний успіх сільського господарства в 2011-му - це рекордний врожай зернових і неменш вражаючий врожай городини і, зокрема, картоплі."

"... аграрний сектор показав високі показники, можна сказати рекордні за всю історію нашої держави, і незалежної і попереднє сторіччя. Тобто 56 млн тонн зернових ми не отримували практично ніколи. 8,5 млн тонн овочів. Тобто це рекордні показники."

"... нам вдалося за останні 20 років призупинити спад виробництва молока і призупинити зменшення поголів'я молочної галузі. Це важливе теж досягнення."

"Ми в цьому році зібрали рекордний урожай кукурузи. Тобто у нас 33 млн тонн кукурузи було."

"Ми бачимо, що нам буде необхідно пересівати 2,5-3 млн га озимих - це достатньо велика кількість для пересіву. Але, маючи тей обсяг, який ми посіяли восени, тобто 8,3 млн га, і маючи перехідні запаси, по великому рахунку продовольчій безпеці нічого не загрожує. Внутрішній продовольчій безпеці загрози нема."

"Ми сьогодні бачимо по-перше привабливість того, що овочесховища будуються, картоплесховища будуються і вже сільгоспвиробник має можливість овочі і картоплю продавати напротязі всього року."

"Плюс уряд цього року замотивував шляхом виділення компенсацій для будівництва теплиць для вирощування овощів в закритому грунті."

"Нащастя у нас така структура виробництва сільськогосподарської продукції, яка ділиться на три сегменти: велике товарне виробництво, фермер - середнє товарне виробництво і одноосібник. І одноосібник, доречі, в деяких видах продукції дає біля 90-80% виробленої продукції, в нашій країні. - В яких наприклад? - Наприклад картоплі одноосібник виробляє 92%."

"Я вважаю, що одноосібники - це один з таких напрямків, які ми повинні підтримувати. І якраз бюджет буде спрямований на ці напрямки."

"Європейський союз - це один з привабливих ринків. І для аграрного сектору він один теж з привабливих ринків. Чому? Тому що в цьому, поточному, році в нас баланс: товарообіг що з країнами СНД, що з країнами Євросоюзу він практично одинаковий - по 3 млрд грн. І в цьому році, це перший рік, коли в нас сальдо експорту і імпорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з Європейським союзом вирівнявся. Раніше для нас це було від'ємне сальдо."

"Єдине що нам прийдеться відмовитись від виробництва певних географічних походжень вин, сирів. Але це відбудеться через 10 років. Нам 10 років дають на адаптацію."

"9 грудня Верховна Рада ухвалила Закон про ринок землі у першому читанні."

"В земельному кодексі виписано, що завершення земельної реформи буде вважатись тоді, коли буде прийнятий Закон про земельний кадастр і Закон про ринок землі. Земельний кадастр прийнятий, Закон про ринок землі прийнятий у першому читанні."

"Вцілому наше завдання і Міністерства безпосередньо - це переконати власників земельних паїв щоб землю ні в якому разі не продавали, тому що це самий надійний капітал і саме надійне майно, яке може бути у власності."

"Є пропозиція голови Верховної Ради, щоб була на цьому тижні внесена постанова Верховної Ради, що продовжується мораторій на сільськогосподарські землі до прийнятя закону. А в законі ми пропонуємо ринок землі на сільськогосподарські землі розпочати з січня 2013 року. Тобто з 2012 року ми дамо можливість проводити аукціони у межах міст і сіл, і селищ, і районих центрів, щоб можна було забудову вести. А ринок сільськогосподарської землі вже розпочнеться з січня 2013 року."

Інші записи

(276) Вестник аграрной науки Причерноморья, выпуск 3(60)-2011 г.
(268) Украина - часть России?
(198) Технология получения, хранения и производства продукции пчеловодства.
(197) Органическая продукция. Опрос.
(138) Визит директора Департамента аграрного образования, науки и консультации (дорадництва).


Посилання

Перший національний телеканал.

Ключевые слова страницы

ринок аграрної землі продовольства року

Счетчики

Яндекс.Метрика